Benodigdheden bij zelf aanplanten

Wanneer u zelf een haag gaat aanplanten, is het belangrijk om goed te weten wat u doet. Het aanplanten is geen enorm ingewikkeld karwei, maar fysiek komt er wel het één en ander bij kijken. Tevens is het van belang om de basisprincipes van het onderhoud van de haag te kennen, zodat u weet welke benodigdheden u nodig heeft voor het aanplanten en onderhouden van uw haag. Deze hulpmiddelen helpen u immers met het aanplanten

Diverse hulpmiddelen voor het aanplanten

  • Meststoffen
  • Palen
  • Druppelslangen
  • Scharen

Meststoffen

Het op correcte wijze bemesten van uw aangeplante haag is een essentieel onderdeel. Ook voor hagen geldt namelijk dat zij de eerste maanden na het planten de meeste aandacht nodig hebben. Voor bemesting kunt u prima compost of tuinturf gebruiken. De grond wordt hierdoor vruchtbaar, en zal de haag doen helpen met het zoeken naar voeding en water. Tevens zorgt het ervoor dat de wortels op de goede plek blijven zitten. Al onze producten in ons assortiment van mestproducten bestaan uit organische stoffen. Deze meststoffen zorgen voor een voedzame bodem, en een hele mooie basis voor al uw hagen. De haag zal hierdoor sneller ‘aanslaan’, en beter dichtgroeien. Per haag raden we drie bemestingen per jaar aan.

Bekijk hier ons aanbod van meststoffen.

meststoffen hagen • Gras en Groen Hagen
bodemverbeteraars • Gras en Groen Hagen

Bodemverbeteraars Terra Fertiel en Terra Actif

Terra Fertiel en Terra Actif zijn organische bodemverbeteraars op basis van schimmels, gisten en bacteriën. Deze bodemverbeteraars zijn gericht op de directe activatie van het microleven in uw tuin. Het resulteert in een goede weerstand tegen ziekten en plagen van de haag, en het zorgt voor groei en vitaliteit. Bovendien zorgt het voor een impuls van de lucht- en waterhuishouding. Beide producten zijn het gehele jaar door te gebruiken. 

Kalk

Door natuurlijke processen verzuurt de bodem van de tuin. Dit heeft nadelige gevolgen voor de bodem, en dus voor de tuinplanten. Het strooien van kalk zorgt voor een neutralisatie van het zuur en herstel van de juiste zuurgraad. 

Palen

Deze palen in ons onderhoudsassortiment zijn geschikt voor de kant-en-klaar hagen van Mobilane. Deze palen zijn op eenvoudige wijze te bevestigen aan de hagen van Mobilane. We beschikken hierbij over ijzeren en hardhouten palen.

Druppelslangen

Met een automatisch druppelsysteem bent u te allen tijde verzekerd van de juiste bewatering van uw hagen. Dat is belangrijk, want zowel te weinig als teveel water kan fataal zijn voor de haag. Met het bepalen van een starttijd en een eindtijd heeft u er zelf geen omkijken meer naar!

onderhoudsassortiment • Gras en Groen Hagen