Haag laten aanplanten

Een haag aanplanten zorgt voor een tuinafscheiding met een hele hoge sierwaarde. Een haag is groen, natuurlijk en trekt bovendien vogels en andere dieren aan. Het draagt daardoor bij aan het leven dat zich afspeelt in uw tuin. Tijdens het aanplanten van de haag dient er op een aantal zaken gelet te worden. Hier vindt u alle punten waar Gras en Groen Hagen aandacht aan besteedt tijdens de haag aanplanten.

Heeft u interesse in het laten aanplanten van uw haag? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan!

De voordelen van onze aanplantservice

 • De haag staat in een mooie rechte lijn.
 • De haag komt in een strook vruchtbare grond te staan.
 • De planten wortelen snel in de luchtig gemaakte bodem.
 • De bovenkant van de kluit komt overal op de juiste hoogte.
 • De haag wordt na het aanplanten direct in vorm gesnoeid.
 • U heeft één seizoen garantie op de aangeplante haag.

Globaal overzicht werkwijze

 • Stap 1: De grond schoonmaken en uitvlakken
 • Stap 2: De erfgrens of plaats van de haag bepalen
 • Stap 3: Een geul graven
 • Stap 4: Indien nodig compost mengen
 • Stap 5: Haag aanplanten
 • Stap 6: Haag snoeien

Haag laten aanplanten; onze werkwijze

Laat u uw nieuwe haag aanplanten door Gras en Groen? We voeren dit graag vakkundig voor u uit. Middels onze aanplantservice ontzorgen wij u volledig, en bieden we de garantie dat u voor jaren kunt genieten van extra privacy en sfeer dankzij onze hagen. Bij het aanplanten van uw nieuwe haag werken we met een vaste werkwijze. Deze werkwijze is effectief en zorgt ervoor dat uw haag goed kan wortelen in de ondergrond.

Bekijk hier ons gehele assortiment aan haagplanten!

offerte met aanplantservice • Gras en Groen Hagen
Haag laten aanplanten? Vraag vrijblijvend een offerte aan!
Vakkundige aanplantservice
100% aangroeigarantie
Gratis advies en inmeten op locatie

Onze werkwijze

1. De grond schoonmaken en uitvlakken

Voordat we beginnen met het aanplanten van de haag, zorgen we voor een grondige schoonmaak van het oppervlak, waarna we het uitvlakken. Het is belangrijk dat dit nauwkeurig gebeurt, zodat de haag aan het einde keurig recht staat.

2. De erfgrens of plaats van de haag bepalen

Vervolgens is het zaak om de erfgrens of plaats van de heg te bepalen. Dit wordt de plek waar de haag uiteindelijk komt te staan, en vanaf waar de haag zal zorgen voor de privacy. Het kan in sommige situaties handig zijn om dit met een touwtje te doen, zodat we er zeker van zijn dat de haag ook daadwerkelijk kaarsrecht geplant wordt.

werkwijze aanplanten haag • Gras en Groen Hagen
werkwijze aanplanten haag • Gras en Groen Hagen

3. Een geul graven van minimaal 30 cm breed en 40 cm diep

Na het voltooien van stap 2 is het graven van een geul de volgende stap. De geul moet hierbij 30 centimeter breed en 40 centimeter diep zijn. Hierdoor is het mogelijk de haag op juiste diepte in te graven. Hij wordt op deze manier stevig geplant, maar niet te diep zodat de haag aan kan slaan om vervolgens zelf de benodigde voedingsstoffen en water op te nemen.

4. Indien nodig compost mengen door de grond

Afhankelijk van het type haag en de omgeving waarin hij wordt geplant, is het noodzakelijk om bodemverrijking toe te passen, bijvoorbeeld met compost. Dit bevat veel voedsel en humus, dat vocht vasthoudt. Het is essentieel om de compost goed te mengen met de rest van de grond. Als de wortels van een plant in contact komen met pure compost zullen de jonge haarwortels van de plant verbranden en heeft de plant minder kans op aangroeien.

5. Haag aanplanten langs een recht gespannen lijn

Nu de basis staat, gaan we daadwerkelijk de gekozen haag aanplanten. Dit doen we langs de recht gespannen lijn die we reeds hiervoor gespannen hebben. 

6. Haag snoeien en opleveren aan de klant

Als de haag perfect recht staat zijn we nog niet klaar. Bij Gras en Groen zorgen we namelijk voor de puntjes op de i, zodat we u volledig ontzorgen. Voor opleveringen zullen we de haag snoeien en eventueel bewateren, zodat u er zelf daadwerkelijk niets meer aan hoeft te doen en de heg direct klaar is voor gebruik.

werkwijze aanplanten haag • Gras en Groen Hagen