Klimhortensia

De klimhortensia is mooi voorbeeld van een plant die van oorsprong geen klassieke haagplant is, maar tegenwoordig steeds vaker dienst doet als haagplant. Dit komt omdat de plant van zichzelf een zeer sterke klimplant is.

Een ander voordeel van de Hydrangea anomala petiolaris, zoals de klimhortensia heet in het Latijn, is de schitterende bloemenpracht gedurende de zomer. Lees snel verder hoe u de Klimhortensia als haagplant kunt gebruiken in de tuin!

Wilt u de klimhortensia laten aanplanten? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan. 

Voordelen Klimhortensia

  • Dankzij alle kleuren een lust voor het oog
  • Zeer sterke klimplant
  • Uitbundig bloeiende haag
  • Geschikt voor begroeien van hekwerk
  • Verhoogt de biodiversiteit
  • Geschikt voor hagen hoger dan 250 cm
  • Zeer eenvoudig te onderhouden

Soorten Klimhortensiahaag

Bij Gras en Groen bieden we u de Klimhortensiahaag in verschillende vormen aan. Zo hebben we de pot in diverse hoogten. Zo kunt al bij ons terecht voor een Klimhortensiahaag met een hoogte tussen de 60 en 80 centimeter, maar ook voor een maximale hoogte van meer dan 200 centimeter haag kunt u uw haag vinden in ons ruime assortiment. Zo kunnen we iedereen zo goed mogelijk voorzien.

Soorten Klimhortensiahaag • Gras en Groen Hagen

Aanplanten van een Klimhortensia

Allereerst heeft u een muur, schutting ook hekwerk nodig waar u de klimplant tegen aan begeleidt. Vervolgens zorgt u voor een vruchtbare bodem waarin de Hydrangea anomala petiolaris wordt aangeplant. Met enige hulp zal de klimhortensia zich vastzetten aan uw tuinafscheiding en kunt u vervolgens elke voorjaar/ zomer genieten van een schitterende haag met Klimhortensia.

De Quikchedge klimhortensia wordt geleverd met een gaaswerk en biedt u dus een twee in één oplossing!

Manier van aanplanten

Klimhortensia's worden geleverd met pot. Bij het aanplanten van de haag is het daardoor zaak om zeer ruime plantgaten te maken. Deze worden door Gras en Groen Hagen in een mooie rechte lijn gemaakt. Hiervoor wordt een lijn uitgezet die over het hart van de plantgaten loopt.

Ook Klimhortensia's hebben baat bij een goede voedingsbodem. Compost kan indien nodig door Gras en Groen Hagen door de grond worden gemengd.

Laat uw haag aanplanten door Gras en Groen Hagen

Wilt u een Klimhortensia in uw tuin, laat deze dan aanplanten door Gras en Groen Hagen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw haag perfect wordt geplaatst. Bovendien krijgt u de garantie dat wij kwalitatief zeer goede Klimhortensia leveren en aanplanten. Heeft u interesse in het laten aanplanten van uw haag, vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

hagen aanplanten • Gras en Groen Hagen