Coniferenhaag

De coniferenhaag is bezig aan een come-back in de Nederlandse tuin. In veel tuinen is deze haagplant nooit weggeweest, maar jarenlang werd deze haagplant niet of nauwelijks meer aangeplant. De reden? Gedateerd, ouderwets en dus simpelweg uit de mode. 

Maar daar is dus weer verandering in gekomen. Terecht! Deze budget vriendelijke haagplant is namelijk een topper: Compacte groei, wintergroen, geschikt als hoge haag, droogte resistent en winterhard. 

Voordelen coniferenhaag

 • Coniferen vormen direct een dichte haag
 • Coniferen kunnen een hoge groene afscheiding vormen
 • Coniferen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar
 • Coniferen zijn winterhard
 • Coniferen zijn wintergroen
 • Coniferen zijn geschikt voor elke grondsoort

Verschillende soorten coniferenhaag

Voor het vormen van een coniferenhaag heeft u bij Gras en Groen Hagen de keuze uit twee verschillende soorten:

Beide soorten coniferen die Gras en Groen Hagen aanbiedt, zijn even geschikt voor het vormen van een haag. Onderling verschillen de hagen in kleur en que compacte en opgaande groei. De keuze is aan u!

soorten coniferenhaag • Gras en Groen Hagen

Coniferenhaag aanplanten

Bij het aanplanten van een coniferenhaag is het zaak om te zorgen voor het juiste aantal planten per strekkende meter. Dit helpt u om snel een compacte en ondoordringbare haag te vormen. 

Laat u de haag aanplanten door Gras en Groen? Dan zorgen wij voor het rekenwerk. Gaat u zelf aan de slag? Bij het bestellen van de coniferen helpen wij u een handje. Als u het aantal strekkende meters haag invoert wordt het benodigde aantal coniferen voor u berekent. Het is wel aan te bevelen om voor elke hoek één haagplant extra te bestellen.

Manier van aanplanten

Coniferen worden altijd gekweekt in de volle grond. Daardoor zijn alle coniferensoorten uitsluitend als kluit variant leverbaar. Bij het aanplanten van de haag is het daardoor zaak om zeer ruime plantgaten te maken. Of ze aan te planten in een uitgegraven sleuf.

Deze worden door Gras en Groen Hagen in een mooie rechte lijn gemaakt. Hiervoor wordt een lijn uitgezet die over het hart van de plantgaten loopt. Ook hebben coniferen baat bij een goede voedingsbodem. Compost kan indien nodig door Gras en Groen Hagen door de grond worden gemengd.

Smartmockups_kck532e5 • Gras en Groen Hagen
Coniferenhaag laten aanplanten? Vraag vrijblijvende offerte aan!
Vakkundige aanplantservice
100% aangroeigarantie
Gratis advies en inmeten op locatie
geschikte ondergrond • Gras en Groen Hagen

Geschikte plaats/ondergrond

Coniferen zijn niet geschikt om zomaar op elke plek in de tuin te plaatsen. Coniferen kunnen goed in de volle zon staan, plaats ze echter niet onder andere bomen. Wanneer coniferen in de drup van grotere bomen staan, zullen ze niet aan uw verwachtingen voldoen. Dit is een eigenschap die vrijwel alle naaldbomen hebben.

Als ondergrond zijn eigenlijk alle grondsoorten geschikt. Uitzondering hierop vormen zeer zware kleigronden. Het voornaamste voor coniferen is dat de wortels niet uitdrogen. Nadat ze zijn aangeplant, doet u er dan ook goed aan om organisch materiaal onder de haag, op de grond, aan te brengen. Dit helpt om vocht vast te houden in de grond.

Uw coniferenhaag snoeien

Belangrijk bij uw keuze voor de coniferenhaag is mogelijk ook de hoeveelheid werk om deze goed te onderhouden. Hieronder de adviezen bij het snoeien van de coniferenhaag.

 • Snoei coniferen twee maal per jaar, de eerste keer eind mei.
 • Laat een conifeer altijd taps toelopen. Snoei coniferen met een heggenschaar.
 • Gebruik een snoeischaar om dikke vertakkingen weg te nemen.
 • Top de haag zodra deze de gewenste hoogte heeft bereikt.
 • Snoei de haag niet te rigoureus om verbranding te voorkomen.
snoeiwijze coniferenhaag • Gras en Groen Hagen
Coniferenhaag4 • Gras en Groen Hagen

Coniferenhaag laten aanplanten

Wilt u een coniferenhaag in uw tuin? Dan kunt u dit natuurlijk zelf doen. Doordat coniferen uitsluitend als kluit variant beschikbaar zijn is het goed om rekening te houden met het gewicht. Zeker de hoge varianten wegen behoorlijk. 

Gras en Groen kan de coniferenhaag ook voor u aanplanten. Onze hoveniers zorgen er dan voor dat uw haag perfect wordt aangeplant. Bovendien krijgt u de garantie dat wij kwalitatief zeer goede coniferen leveren en aanplanten. Heeft u interesse, vraag dan een vrijblijvende offerte aan!