Hederahaag

De Hederahaag, of beter gezegd een begroeid hekwerk met Hedera, is één van de populairste "hagen" in ons assortiment. Hedera, in de volksmond beter bekend als de klimop, is erg geschikt voor dekking van oppervlakken zoals schuttingen of muren. De hedera is een plant die relatief snel groeit, en daarnaast zeer onderhoudsarm is. Het is daarom een plantensoort die niet meer weg te denken is uit ons rijke assortiment.

Wilt u uw hederahaag laten aanplanten door de vakkundige aanplantservice van Gras en Groen Hagen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

De voordelen van de hederahaag

 • Directe privacy door dichte begroeiing
 • Onderhoudsarme plantensoort
 • Natuurlijke, groene kleur
 • Strakke snoeivormen
 • Geschikt voor lage en hoge haag
 • Laat uw hekwerk begroeien
 • Hedera kant-en-klaar hagen zijn begroeide hekwerken
hedera hagen • Gras en Groen Hagen

Kant-en-klare hedera hagen

Hedera is uitermate geschikt om gaashekwerken te laten begroeien en zo een hederahaag en dus privacy te creeëren.  Met circa 5 hedera klimop planten per strekkende meter, en een beetje liefde en aandacht, groeit het hekwerk binnen 2 jaar dicht.

Heeft u niet dit geduld kies dan voor de schitterende kant-en-klare haagoplossingen. Wij verkopen, leveren en plaatsen kant-en-klare hedera hagen. De met hedera begroeide hekwerken geven u al direct de gewenste privacy en zorgen voor een hermetisch afgesloten tuin. Kan het nog mooier? Ja zeker, want u heeft de keuze uit maar liefst 6 verschillende soorten leverbaar in diverse hoogte's!

Hedera plant

Hedera, dat in Nederland beter bekend staat als de klimop, is een snelgroeiende en klimmende plant. Over het algemeen beschikt hij over een harsachtige geur. De klimmende ranken hechten zich door middel van wortels aan muren, en andere kale oppervlakken. De bladeren van de hedera zijn glad, en glanzen leerachtig.

Deze plantensoort komt veel voor in voedselrijke bodems in loofbossen, of op houtwallen en muren. Het is daarom ook een veel gebruikte soort die fungeert als bodembedekker in tuinen. De bloeitijd van de hedera ligt in het najaar, van om en nabij september tot december.

hedera plant • Gras en Groen Hagen
Smartmockups_kck532e5 • Gras en Groen Hagen
Hederahaag laten aanplanten? Vraag vrijblijvend offerte aan!
Vakkundige aanplantservice
100% aangroeigarantie
Gratis advies en inmeten op locatie

Geschikte plaats/ondergrond

De hedera is een klimplant die op allerlei ondergronden kan groeien, en daarom ook een veel voorkomende plantensoort is. Door op een geschikte ondergrond te klimmen, zoals bomen, natuurlijke rotsen ontsluitingen of door de mens vervaardigde constructies zoals muren en houten constructies, kunnen ze klimmen tot tenminste 30 meter boven de grond.

Een voorwaarde voor het groeien van hedera, is dat ze in een voedingsrijke bodem aangeplant worden. Het is daarom aan te raden om arme zandgrond eerst te verrijken met humus of compost. Probeer ook erg zure grond te vermijden of geschikt te maken door kalk toe te voegen.

Hedera haag snoeien

Leuk zo'n hederahaag, maar is dat niet enorm veel werk? Dat valt gelukkig reuze mee! Met twee snoeibeurten in het jaar bent u klaar!

 • Tot de hederaplanten pas als de gewenste hoogte is bereikt
 • Snoei de haag tweemaal om groei te bevorderen
 • Snoei met een heggenschaar
 • De tweede snoeibeurt bij voorkeur vóór de vorstperiode
 • Zorg voor een strakke snoeivorm
 • Snoei van onderen naar boven
 • Hoe vaker u snoeit, hoe dichter uw haag wordt

Hedera Kant-en-klaar hagen aanplanten

Bij het aanplanten van de hederahaag is het vooral belangrijk dat de kant-en-klare haagelementen in een mooie rechte lijn komen te staan. Daarnaast dienen de haagelementen stevig bevestigd te worden aan ijzeren of hardhouten palen. Deze zorgen voor de stevigheid van de kant-en-klare hederahaag.

Let op: de hedera kant-en-klaar hagen hebben een standaard breedte van 120 cm. Zorg ervoor dat u het juiste aantal berekent bij het bestellen. U kunt uw kant-en-klaar haag eenvoudig online bestellen. Gras en Groen Hagen levert de hederahaag binnen 2 tot 3 werkdagen bij u thuis.

hedera hagen aanplanten • Gras en Groen Hagen
Kant-en-klaar hagen • Gras en Groen Hagen

Kant-en-klaar hagen laten aanplanten

Wilt u een kant-en-klare hederahaag in uw tuin? Laat uw hederahaag aanplanten door Gras en Groen Hagen. Wij nemen u alle werkzaamheden uit handen ook als er eerst een bestande haag of schutting verwijderd moet worden.

Onze medewerkers zorgen ervoor dat de palen recht in de grond komen te staan waarna de haagelementen stevig bevestigd kunnen worden. Naar wens verbeteren wij de bodem in uw tuin en leggen druppelslangen zodat het geven van water een fluitje van een cent is. Bovendien krijgt u 100% aangroeigarantie. Heeft u interesse, vraag dan een vrijblijvende offerte aan!