Hulsthaag

De hulsthaag, ook wel bekend als Ilex, is een topper in ons rijke assortiment van haagplanten. De hulst omvat een grote familie van heesters die als een haag aangeplant kunnen worden.

Het glanzende donkergroene blad en de rode bessen geven de hulsthaag een chique uitstraling. Door zijn dichte begroeiing en compacte groeiwijze zorgt een Hulsthaag bovendien voor privacy en sfeer.

De kenmerkende stekelige bladeren maken een hulsthaag volkomen ondoordringbaar. Hulst houdt ongewenste bezoekers op afstand en is daarmee een uitstekende natuurlijke vorm van inbraakpreventie.

De voordelen van de hulsthaag

  • Directe privacy dankzij wintergroene eigenschap
  • Geen doorkijk door compacte groeiwijze
  • Dankzij stekelig blad ondoordringbaar
  • Natuurlijke, donkergroene kleur
  • Strakke snoeivormen
  • Geschikt voor lage en hoge haag

De Hulst

Hulst is een plant afkomstig uit de hulstfamilie, en staat in het Latijn bekend als de ilex. De plantensoort staat bekend om zijn compacte groei en vrij stekelige bladeren. Hierdoor wordt hij aangemerkt als ondoordringbaar. De bladeren hebben over het algemeen stekelige en leerachtige kenmerken.

Hulst wordt gezien als winterplant, omdat de bloemen dan zijn uitgegroeid tot zeer decoratieve rode bessen. De hulst is een soort die goed kan tegen allerlei omstandigheden. Zo kan hij goed tegen lage temperaturen, en functioneert hij zowel in de schaduw als in de volle zon prima. Hulst groeit ongeveer 10-20 cm per jaar en is dus geen al te snelle groeier.

de hulst • Gras en Groen Hagen
Macbook, Tablet en Iphone • Gras en Groen Hagen
Hulsthaag laten aanplanten? Vraag vrijblijvende offerte aan!
Vakkundige aanplantservice
100% aangroeigarantie
Gratis advies en inmeten op locatie

Aantal hulst planten per meter

Bij het aanplanten van een hulsthaag is het zaak om te zorgen voor het juiste aantal planten per strekkende meter. Dit helpt u om snel een compacte en ondoordringbare haag te vormen. Laat u de haag aanplanten door Gras en Groen Hagen? Dan zorgen wij voor het rekenwerk.

Gaat u zelf aan de slag? Bij het bestellen van de hulst-planten helpen wij u een handje. Als u het aantal strekkende meters haag invoert wordt het benodigde aantal planten voor u berekent. Het is wel aan te bevelen om voor elke hoek één haagplant extra te bestellen.

Geschikte plaats/ondergrond voor hulst

De hulst is een plantensoort die gedijt op allerlei typen ondergrond. Elke grondsoort is geschikt, met uitzondering van slecht drainerende grond. Een waterdoorlatende, iets zure grond is perfect voor de hulst. Spit indien nodig de bodem van de plantsleuf om de drainerende werking te verbeteren.

Het maakt in het geval van de hulst niet uit of deze in de zon of de schaduw staat. Dit maakt de plant dan ook zo geliefd bij menig tuinbezitter.

 

hulsthaag snoeien • Gras en Groen Hagen

Snoeien van de Hulsthaag

De hulsthaag is gemakkelijk strak te houden door twee keer per jaar te snoeien. Doe dit rond de periode juni en de periode oktober. Net zoals bij het aanplanten is het belangrijk om bij het snoeien op te passen voor de scherpe bladeren, dus trek ook nu lange mouwen en handschoenen aan.

Vervolgens is het snoeien van de hulst geen moeilijke klus. Snoei de hulst mooi op vorm, en doe dit bij voorkeur met een heggenschaar. De kleinere takjes kunt u prima bijwerken met een wat kleinere snoeischaar.

Manier van aanplanten

Bij het aanplanten van de hederahaag is het vooral belangrijk dat deze in een mooie rechte lijn komt te staan. Bij de voorbereiding op het planten van een hulsthaag komt een extra belangrijke factor kijken ten opzichte van het planten van andere hagen: beschermende kleding. Denk hierbij aan het dragen van lange mouwen en handschoenen. Jonge bladeren zijn minder stekelig en zullen niet zo hard steken als de doorns van bijvoorbeeld de berberis, de meidoorn of de vuurdoorn, maar ook dit is verre van comfortabel.

Bij het aanplanten van hulst is het graven van een rechte geul de volgende stap. Zorg voor losse aarde op de bodem van de geul of plantgaten door de grond wat om te woelen of wat dieper te graven en een deel van de gegraven aarde terug te scheppen. Omdat hulst het best op zure grond gedijt, kunt u eventueel wat zure potgrond door deze aarde mengen. Nadat de hulst is geplant, dekt u de wortels af met aarde. Het is belangrijk om de hulst stevig vast te zetten, en veranker ze eventueel met uw voet. Geef uw hulsthaag voldoende water. Dit kunt u doen door een soort dijkje van tussen de 15 en de 20 centimeter hoog te maken en daar 5 tot 10 liter water in te gieten. Hoe groter de planten, hoe meer water ze in het begin nodig hebben.

Laat uw haag aanplanten door Gras en Groen

Wilt u een hulsthaag in uw tuin, laat deze dan aanplanten door Gras en Groen Hagen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw haag perfect wordt geplaatst. Bovendien krijgt u de garantie dat wij kwalitatief zeer goede hulst planten leveren en aanplanten.

Heeft u interesse, vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Uitvoering binnen 21 dagen
  • Premium kwaliteit haagplanten
  • 100% aangroeigarantie
haag aanplanten door gras en groen • Gras en Groen Hagen