Haag onderhoud

Beukenhaag snoeien

Geplaatst: 11/06/2020 Aangepast: 07/10/2020

Het bemesten van uw haag is een essentieel onderdeel van het onderhoud van uw haag. Zowel bij het aanplanten als tijdens de rest van de levensduur van de haag is het belangrijk de bodem te blijven voorzien van voedingsstoffen. De bodem is immers de basis van het groeien van de haag, en een goede bodemstructuur met voldoende levende micro-organismen is belangrijk voor een vitale bodem. 

Een voedingsbodem die bemest is met 100% organische meststoffen, zorgt voor een actieve groei van beplanting zoals uw haag. De bodem zal in dit geval niet alleen de haag voorzien van voeding, maar ook het bodemleven en de bodemstructuur verbeteren. In dat geval wordt het evenwicht versterkt.

Gebruik de juiste producten!

Bij Gras en Groen beschikken we over een ruim aanbod aan producten gericht op bemesting, die bovendien allemaal 100% organisch zijn. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de aanleg én het onderhoud van siertuinen.

Allereerst raden we het gebruik van Myco bemesting aan. Deze organische meststof is speciaal ontwikkeld voor de bemesting van uw haag, en beschikt over een groot bereik van het wortelstelsel en een betere voedingsopname van de haag. We raden hierbij drie keer per jaar een bemesting aan:

 

Bemesting Myco

Periode

Hoeveelheid

1e bemesting

maart-april

250 gr.

2e bemesting

mei-juni

125 gr.

3e bemesting

augustus-september

125 gr.

Terra Fertiel & Terra Actief

Terra Fertiel en Terra Actief zijn organische bodemverbeteraars. Ze bevatten micro-organismen, en zijn volledig afgestemd op de behoeften van uw haag. Het bevat schimmels, bacteriën en gisten, en is verrijkt met andere natuurlijke producten. Deze bodemactivatoren kunt u het gehele jaar door gebruiken. 

Kalk

Ten slotte is het ook zeer sterk aan te raden om kalk te gebruiken bij het onderhoud van uw haag. Hiervoor beschikken we over OpMaat Kalk. Dit product heeft een langdurige werking, en zorgt mede dankzij de toegevoegde organische stoffen voor een verbeterde zuurgraad en bodemstructuur. Bovendien lost het alleen op bij een te lage pH, en dus is overdoseren niet mogelijk. Ook de kalk is het gehele jaar door te gebruiken, met een hoeveelheid van ongeveer 5-10 kg per 100 vierkante meter.

Benieuwd naar meer informatie over het bemesten van uw specifieke haagsoort? Vind hier meer informatie, of bekijk ons assortiment hagen! Voor meer producten gericht op het onderhoud van de haag, bekijk ze hier in onze shop.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten