Haagplanten

Haag aanplanten? Zo kiest u de juiste soort.

Geplaatst: 20/07/2020 Aangepast: 07/10/2020

Bent u van plan om uw haag aan te laten planten door Gras en Groen, of gaat u zelf aan de slag met het planten van uw haag? Dan is het belangrijk dat u voorafgaand aan deze beslissing, eerst het juiste type haag en de plantensoort kiest die het beste bij u en uw tuin past. Binnen ons rijke assortiment aan hagen kan het lastig zijn om een keuze te maken. Om een zo goed mogelijke keuze te maken leggen wij u aan de hand van een stappenplan graag uit hoe u het beste te werk kunt gaan, zodat u uiteindelijk de soort kiest die perfect in uw tuin past!

Hagen aanplanten

Het laten aanplanten van hagen wordt steeds populairder. Een fraaie haag is wenselijk om enerzijds de grenzen van uw tuin aan te geven en zorgt anderzijds ook voor voldoende privacy en veiligheid. Tevens zorgt een haag voor een natuurlijk uitzicht, waarbij u kunt genieten van al het groen en leven dat een haag met zich meebrengt. Kortom, een haag heeft ontzettend veel voordelen. Bij het aanschaffen van hagen zijn er oneindig veel mogelijkheden. Het kan dan ook lastig zijn om een overzicht te krijgen wat betreft alle opties. Met onderstaand stappenplan wordt het maken van een keuze hopelijk een stuk eenvoudiger!

Stap 1: Bepaal uw doel en budget

Allereerst is het verstandig om na te gaan waar de hagen geplaatst gaan worden, en hoeveel strekkende meter haag u nodig heeft. Meet bij het opmeten van het oppervlak in een rechte lijn, en onthoud overige informatie van de toekomst standplaats van de hagen, zoals de hoeveel zon en schaduw, en de staat van uw bodem. Deze zaken zijn belangrijk wanneer u een haagsoort gaat kiezen die past bij uw wensen én uw tuin.

Stap 2: Losse haagplanten, of kant-en-klaar hagen?

Om de juiste keuze binnen ons assortiment van hagen te kunnen maken, is het belangrijk dat u een keuze maakt tussen losse haagplanten of kant-en-klaar hagen. Wanneer u kiest voor losse haagplanten, beschikt u over een hoge mate van flexibiliteit qua hoogte en lengte van de haag. Tevens zijn losse haagplanten in vergelijking met kant-en-klaar hagen relatief goedkoop, aangezien deze haagplanten jong zijn en nog moeten dichtgroeien om als voorwaardige haag gezien te worden. U kunt echter ook kiezen voor kant-en-klaar hagen. Deze hagen zijn volgroeid, en kunnen u direct voorzien van privacy. Dit type haag kan het gehele jaar aangeplant worden, waarbij u de keuze hebt uit verschillende hoogten. 

Stap 3: Groenblijvende of bladverliezende haag?

Vervolgens is het zaak om een keuze te maken tussen een groenblijvende haag, of een bladverliezende haag. Beide types hebben hun eigen voordelen. Groenblijvende hagen blijven, zoals de naam al zegt, het gehele jaar door groen. Hierdoor kijkt u het hele jaar door tegen een groene omgeving aan, en is uw privacy bovendien altijd gewaarborgd. Echter kan men ook de keuze maken uit bladverliezende hagen, die steeds meer in populariteit winnen. Deze hagen verliezen in de winter hun bladeren, die vervolgens in het voorjaar weer teruggroeien. Vaak hebben bladverliezende haag veel kleuren door aanwezige bloemetjes, wat zorgt voor een kleurrijk schouwspel gedurende het jaar.

Stap 4: Kies uw favoriete plantensoort

Wanneer u een keuze hebt gemaakt uit losse haagplanten óf een kant-en-klaar haag, en weet of deze groenblijvend of bladverliezend moet zijn, kunt u uw favoriete plantensoort gaan kiezen. Vaak is deze keuze afhankelijk van smaak en uw eigen persoonlijke voorkeuren. Laat uzelf daarom vooral leiden door wat u mooi vindt. Wel is het zo dat diverse plantensoorten een voorkeur kunnen hebben voor de zon-schaduwverhouding in uw tuin, of een voorkeur hebben qua bodemsoort. Neem de situatie in uw tuin daarom mee in uw keuze voor een plantensoort. 

Stap 5: Vraag een offerte aan

Heeft u besloten welke haag het beste bij u en uw tuin past? En wilt u uw haag laten leggen door de vakkundige aanplantservice van Gras en Groen? Nu is het tijd om een offerte aan te vragen. Doorloop hier een aantal simpele stappen waarin u uw wensen en voorkeuren doorgeeft, en kom zo tot het aanvragen van een offerte. Snel én gemakkelijk!

Stap 6: Uitvoering binnen 21 dagen

Wanneer er een akkoord is bereikt over het aanplanten van hagen zullen wij deze binnen 21 dagen bij u komen aanplanten. Zo geniet u binnen de kortste keren van privacy in een groene omgeving!

 

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten