Mobilane

Hagen van Mobilane verlagen luchtverontreiniging

Geplaatst: 11/06/2020 Aangepast: 07/10/2020

Recent onderzoek gedaan door de universiteit van Staffordshire toont aan dat de hagen van Mobilane, de mate van luchtverontreiniging verlagen. In een experimenteel onderzoek in Birmingham werd deze verlaging aangetoond, met maar liefst 40 tot 60%. 

Hagen nemen in veel tuinen en andere omgevingen een prominente plaats in. Ze staan prominent in het zicht, en schermen delen af zodat er privacy ontstaat. Ook hebben ze veel invloed op het bodemleven en het leven in de tuin. Bij Mobilane was men benieuwd wat de invloed is van de hagen op de luchtkwaliteit. Vandaar dat men in Birmingham een onderzoek uitvoerde.

Uit dit onderzoek blijkt dat de hagen de hoeveelheid fijnstof in de lucht beïnvloeden. Dit zijn vaste en vloeibare minuscule deeltjes in de lucht, die op de lange termijn schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid. Hagen van Mobilane presteerden bij het creëren van de hoeveelheid fijnstof in de lucht ook beter dan veel andere hagen, mede door de dichte begroeiing. Wederom blijkt maar weer dat hagen een zeer positieve invloed hebben op onze leefomgeving, en dat de hagen van Mobilane een echte topper zijn op het gebied van de verlaging van fijnstof in onze lucht.