Haag onderhoud

Taxushaag snoeien

Geplaatst: 11/06/2020 Aangepast: 07/10/2020

Het snoeien van de taxushaag is een belangrijke onderhoudsvorm. De taxushaag zorgt voor directe privacy, en het snoeien op correcte wijze zorgt voor een juiste begroeiing van de haag. Het is belangrijk dat wanneer u een taxushaag aanplant of laat aanplanten door Gras en Groen, u daarna over de juiste informatie beschikt wat betreft het snoeien. Hierdoor heeft u namelijk optimaal plezier van deze geweldige haag! 

Snoeiwijze taxushaag

De taxushaag snoeit u met een heggenschaar. Bij de taxushaag is het belangrijk de eerste jaren slechts de zijkant te snoeien totdat de gewenste hoogte is behaald. Snoei de zijkanten voor een strakke snoeivorm, en doe dit van onderen naar boven. Voer het snoeien met scherp gereedschap eventueel uit met een gespannen touwtje langs de haag, zodat u ervan verzekerd bent dat u recht snoeit. Snoei daarnaast nooit op een zonnige dag, omdat het blad daardoor kan verbranden. Ook bij de taxushaag geldt; hoe vaker u snoeit hoe dichter uw haag wordt, maar snoei de haag in ieder geval twee maal per jaar.

Snoeiperiode taxushaag

U kunt het snoeien van de taxushaag het beste twee keer per jaar uitvoeren. Doe dit in de winter voordat het voorjaar begint, en voer de zomersnoei uit in augustus of september. Doe dit bij voorkeur voor de langste dag. De haag is dan in ieder geval goed beschermd tegen eventuele vroege nachtvorst. Wanneer u uw haag laat aanplanten door Gras en Groen, verzorgen wij de eerste modelsnoei zodat u er direct van kunt genieten.

Taxusafval

Ooit geweten dat je met het inzamelen van taxusafval een belangrijke bijdrage kan leveren aan de bestrijding van kanker? De taxusnaald afkomstig van de Taxus Baccata bevat een stof genaamd baccatine. Deze stof is één van de belangrijkste grondstoffen bij het gebruik van chemotherapieën. Zamel uw taxusafval daarom in. Meer informatie hierover? Klik hier!

Meer weten over het snoeien van de taxushaag? Bekijk hem hier, zodat u alle informatie nog eens op u in kunt laten werken. We zijn u graag van dienst.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten