Onderhoud haag

Om langdurig te genieten van uw haag, is het essentieel om de haag goed te onderhouden. Een goed onderhouden haag kent een gezonde groei die ervoor zorgt dat er geen doorkijk is. Daarnaast is snoeien natuurlijk essentieel om een strakke aablik en dus hoge sierwaarde te creeëren.

Maar wat is er nu exact nodig om te zorgen voor een fraaie haag in uw tuin? Gras en Groen Hagen legt dit graag aan u uit zodat u nog jarenlang plezier heeft van een schitterende haag als tuinafscheiding of als element in uw tuin.

Belangrijke onderdelen onderhoud

Voor een fraaie haag zijn de vier onderstaande zaken van belang. Let wel, een gezonde groei begint in de bodem en dus bij het aanplanten van uw haag!

  • Haag bemesten
  • Haag bewateren
  • Haag snoeien 
  • Afweer en bestrijden ziekten en plagen

Bemesten van de haag

Het bemesten van uw haag één van de belangrijkste onderdelen op het gebied van onderhoud. De voedingselementen in de haagbemesting ondersteunen de haag in de groei, geven kleur aan het blad en zorgen voor de weerstand van de plant en helpen zo aantasting door schimmels te voorkomen.

Periode Hoeveelheid mest per 5 m1
Maart - April 250 gram 
Mei - juni 125 gram
Augustus - september 125 gram

Benieuwd naar meer informatie over het bemesten van uw haag? Lees hier meer!

bemesten haag • Gras en Groen Hagen
bewateren van de haag • Gras en Groen Hagen

Haag bewateren

Nadat wij uw haag hebben aangeplant of nadat u dit zelf hebt gedaan is het geven van water cruciaal. De planten hebben nog een beperkt wortelstelsel en hebben in perioden van droogte uw hulp hard nodig.

Door middel van het leggen van druppelslangen kan de haag eenvoudig van dit extra water worden voorzien. Wij kunnen deze werkzaamheden voor u uitvoeren bij het aanplanten of u kunt de druppelslangen online bestellen.

Aantal liter water per 5 strekkende meter haag

Diepte plantgat Kleigrond Zandgrond
30 cm 13,5 30
60 cm 125 270
90 cm 250 550

Lees hier meer over het water geven van uw haag!

Haag snoeien

Het snoeien van de haag betreft het grootste deel van het onderhoud van de haag. De frequentie en de manier van snoeien hangt sterk af van het type haag. Zo moet er rekening gehouden met de groeisnelheid van de haag, maar ook met hoe ver de haag mag worden ingesnoeid.

Over het algemeen is het raadzaam om de haag licht schuin in te snoeien. Een taps toelopende haag is sterker. Bovendien kunnen licht en lucht de gehele haag bereiken.

Vind hier meer informatie over het snoeien van de haag.

haag snoeien • Gras en Groen Hagen
onderhoud hagen • Gras en Groen Hagen

Onderhoudsservice Gras en Groen

Gras en Groen biedt u de mogelijkheid om uw haag te laten onderhouden. Bij het aanplanten leggen wij een gezonde basis voor uw haag. Dit doen wij door de bodem te verrijken, startbemesting toe te passen en druppelsystemen aan te leggen. 

Nadat wij uw haag hebben aangeplant kunnen wij u van dienst blijven zijn met onze onderhoudservice. Dit verzekert u van gedegen onderhoud die zorgt voor een kerngezonde haag met een strakke aanblik. In het voorjaar komen wij uw haag bemesten en voorzien wij de bodem van een nieuwe mulchlaag. Klik hier voor meer informatie over onze onderhoudsservice.