Zelf haag aanplanten

Wanneer u zelf een haag gaat aanplanten, is het belangrijk om goed te weten wat u doet. Als u met verschillende zaken rekening houdt, vergroot u namelijk de kans op een succesvolle aangroei van uw haag aanzienlijk.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de werkwijze van het aanplanten zelf, maar ook aan de standplaats van uw haag, met bijbehorende schaduw en zon. Of houd bijvoorbeeld ook rekening met de vruhctbaarheid van uw bodem, en pas indien nodig bodemverbetering toe.

Tevens is het goed om te weten welke benodigdheden u nodig heeft, zodat u altijd goed beslagen ten ijs komt. Indien gewenst kan onze vakkundige aanplantservice het van u overnemen, en u hierin volledig ontzien.

Waar moet u aan denken bij het aanplanten?

Gaat u zelf een haag aanplanten in de tuin? Ga dan goed voorbereid aan de slag zodat uw haagplanten niet staan te verpieteren. 

  • Werkwijze bij het aanplanten
  • Gereedschappen 
  • Standplaats van uw haag
  • Bodemverbetering
  • Benodigdheden

Werkwijze bij het aanplanten

Hoewel de werkwijze afhankelijk van uw plantsoort nog wel eens kan variëren, doorloopt u altijd dezelfde globale stappen. Denk hierbij aan het graven van een geul, het verrijken van uw bodem, de standplaats, het daadwerkelijk aanplanten van de haag en het op juiste wijze toepassen van bewatering. Door al deze stappen in acht te nemen vergroot u de kans op het succesvol ‘aanslaan’ van uw haag aanzienlijk.

Benieuwd naar meer informatie over de werkwijze bij het aanplanten van uw haag? Zoek via het menu-item 'haagplanten' bovenin het menu naar uw desbetreffende plant, en vind voor uw plant de specifieke informatie. 

werkwijze aanplanten haag • Gras en Groen Hagen

Zelf kant-en-klaar haag aanplanten

De kant-en-klaar hagen van Mobilane focussen zich op de combinatie van een groene natuurlijke uitstraling, en gebruiksgemak. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen in bijna elke omgeving, en daarom voor veel mensen een populaire keuze.

Wanneer u na aanschaf van Mobilane hagen besluit om ze zelf te gaan plaatsen, is het belangrijk dat u goed weet wat de installatie van de groenoplossingen inhoudt. Bekijk hier alvast een video hoe de installatie in zijn werk gaat.

Wilt u zelf een kant-en-klaar haag aanplanten? Klik hier voor meer informatie.

Zelf QuickHedge aanplanten

De kant-en-klaar hagen van QuickHedge staan bekend om hun natuurlijke uitstraling en directe privacy. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen in bijna elke omgeving, en daarom voor veel mensen een populaire keuze.

Bij uw Quickhedge haag krijgt u ook druppelslangen geleverd. Zo weten wij zeker dat uw haag altijd over voldoende water kan beschikken.

Gaat u de Quickehdge zelf aanplanten? Het zelf aanplanten van uw eigen QuickHedge is niet ingewikkeld, maar wel relatief zwaar werk. Ontdek nu hoe u QuickHedge het beste kunt aanplanten.

Zelf QuickHedge aanplanten • Gras en Groen Hagen