Zelf QuickHedge aanplanten

De kant-en-klaar hagen van QuickHedge staan bekend om hun natuurlijke uitstraling en directe privacy. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen in bijna elke omgeving, en daarom voor veel mensen een populaire keuze. Het zelf aanplanten van uw eigen QuickHedge is niet ingewikkeld, maar wel relatief zwaar werk. Graag leggen we u uit hoe u dit zelf het gemakkelijkst kunt aanpakken. En mocht u zich toch bedenken, onze vakkundige aanplantservice helpt u uiteraard graag.

Het aanplanten van QuickHedge; een overzicht

  • Stap 1: Graaf een sleuf
  • Stap 2: Pas indien nodig bodemverbetering toe
  • Stap 3: Plaats de haag inclusief afbreekbare bak in de grond
  • Stap 4: Plaats de meegeleverde druppelbevloeiing op de bovenzijde van de kluit

De werkwijze

Stap 1: Voordat de hagen geplant kunnen worden is het belangrijk om nauwkeurig te bepalen waar uw QuickHedge hagen moet komen. Graaf daarom een sleuf van ongeveer 35 centimeter breed en 35 centimeter diep. Gebruik eventueel een touwtje zodat u zeker weet dat de sleuf recht is, en u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Spit de ondergrond los, en zorg dat deze vrij is van obstakels. Indien u een QuickHedge plantenrek gebruikt dient de sleuf minimaal 60 centimeter breed te zijn.

Stap 2: Zorg voor een luchtige, drainerende grond die vrij is van obstakels. Pas indien nodig bodemverbetering toe, en plant alleen in een ziektevrije grond met een goede zuurgraad (pH). Gebruik voor bemesting bij voorkeur organische meststoffen, en pas géén stalmest toe, aangezien deze veel te sterk is.

werkwijze hagen • Gras en Groen Hagen

Stap 3: Plaats de haagelementen inclusief de biologisch afbreekbare kartonnen doos in de sleuf; zorg ervoor dat het karton net onder het maaiveld valt. Druk de grond hierbij aan zodat de wortel goed contact maakt met de bodem, zodat het voldoende water en voedingsstoffen tot zich kan nemen.

Stap 4: Plaats de bijgeleverde druppelbevloeiingslang op de bovenzijde van de wortelkluit/ kartonnen doos, net onder het maaiveld. Zo hoeft u zich niet meer druk te maken over de vochtbalans, en kunt u optimaal genieten van uw nieuwe haag.

Bekijk ook eens de video hoe het aanplanten in zijn werk gaat!

Laten aanplanten door Gras en Groen

Is het zelf aanplanten van QuickHedge toch te complex? Geen probleem, want onze vakkundige aanplantservice helpt u graag. Zo wordt u volledig ontzorgd, en kunt u binnen een mum van tijd genieten van een geweldige groen-omgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

aanplantservice gras en groen • Gras en Groen Hagen